Att äntligen få vara tillsammans igen. Att kunna fira och umgås men samtidigt ge sig själv tid för återhämtning. En chans att ta en paus från en hektisk vardag och en orolig omvärld.

I år vill vi skapa en jul där både energi och lugn får ta plats, där hemmets inbjudande värme blir mittpunkten för livlig gemenskap såväl som egentid och reflektion.

Välkommen till julen på Hasta Home.

Dokie och vilja roströd gardiner, julfoto
Dokie och vilja roströd gardiner, julfoto

Decorate for dinner

Vad är mer jul än att samlas runt matbordet? Med varma kulörer i mörkare färgtoner skapar du en inbjudande plats för gemenskap och umgänge i hemmets hjärta. Färgval som andas jul utan att ta över och sticka ut skapar en oas att njuta av under hela den kallare årstiden. Detaljerna sätter julkänslan – basen skapar det varma vinterhemmet. Vi tror på att skapa ett hem att njuta av i jul utan hårt arbete och stora förändringar. Vi vill arbeta med det enkla, organiska, rustika där fokus ligger på att skapa en tidlös känsla där gammalt och nytt möts i harmoni.

Lina beige och malva vit gardin, Lina beige sängkappa, julfotografering
Sängkappa Lina Beige

Tips!

En sängkappa ramar in din säng och förstärker den härliga hotellkänslan. Det är också ett enkelt sätt att dölja din madrass och sängben och fräscha upp utseendet på din säng.

Find your christmas peace

Sömn, vila eller bara en plats att reflektera – även sovrummet kan vara en plats där julkänslan får smyga in. Mellan alla förberedelser och festligheter får vi förhoppningsvis även en del återhämtning från vardagens brus och tid att stanna en stund extra i sängen. Låt naturens vintergrönska fylla även sovrummet med den härliga doften av jul och skapa en lugn oas där neutrala färger och mjuka textilier ger en rofylld känsla att stanna lite extra i.

Stilla grön gardin och vilja dovgrön, julfoto
Stilla grön gardin och vilja dovgrön, julfoto
Convex skena tak, grön

Winter home magic

Inred med tända ljus och värmande textilier och låt ditt eget hem lägga grunden för din julkänsla. Kombinera julens färger med jordnära material och vintriga naturinslag och skapa en harmonisk helhet genom att inreda ton i ton. Jobba med olika material och texturer för att skapa spännande kontraster snarare än att ta in alltför många färgtoner. Genom att låta samma färgton gå igen i både stort och smått blir övergångarna mindre och utrymmet får en lugn känsla – perfekt för julefriden!

Gardin Lina mörkgrå, kudde Lina mörkgrå
Gardin Lina mörkgrå, kudde Lina mörkgrå

Tips!

Använd fyrfingerkrokar för så kallade franska veck- en vacker gardinuppsättning som passar bra när gardinerna ska rama in fönstret snarare än att täcka det.

Enjoy the view

Husets fönster – en fantastisk källa till många olika inredningsmöjligheter! I det skandinaviska hemmet är fönstren ofta i fokus för julens dekorationer och den varma julkänslan får även sprida sig ut i kvällens vintermörker. Har vi tur kan en härligt vit vinterdag hjälpa till att sätta stämningen i våra hem under denna mysiga tid på året – eller förstärka den trivsamma känslan av att vara inomhus när regnet smattrar mot våra rutor. Oavsett form och funktion- så är julen den perfekta tiden att ge dina fönster lite extra kärlek och uppmärksamhet!

Gardin Lina varmvit, jul
Gardin Lina, beige, julgardin
Julgardiner, gröna
Stilla beige nyår gardin

Tips!

Belysning är en fantastisk stämningshöjare! Flera mindre, dekorativa belysningspunkter skapar en trivsam känsla- perfekt både för avkoppling och fest!

Time to party

Att åter får vara tillsammans, att få umgås och minnas, likväl som att blicka framåt mot något nytt – det är värt att firas! De mörka kvällarna är svåra att undkomma denna tid på året- men ljuset lyser desto starkare i våra hem under de mysiga högtider som nu väntar runt hörnet. Låt din värld krympa ihop lite under denna säsong, där ditt hem utgör navet för dig själv och dina nära. En plats där glädje och förväntan föds och sorgerna lämnas utanför en stund.

Loading