Gardinstänger

Ändknopp Comet, 26/28 mm, 1 par
Gardinstång mässing Vega, reglerbar. Gardin Lina varmvit.

Typer av stänger

Kompletta gardinstänger i reglerbar storlek

När du köper en komplett gardinstång har vi lagt med en reglerbar gardinstång, gardinknoppar och de fästen du behöver – snabbt och enkelt. Genom att en mindre stång ligger i en större stång kan du dra ut den och du kan justera stångens längd inom ett visst spann.

Gardintillbehör Mix&Match

Vi säljer även gardinstänger i lösa delar, där du köper stången, ändknoppar och väggfästen för sig. På så sätt kan du mixa och matcha precis så som du vill ha det!

Empire och andra trästänger

För det mer klassiska hemmet passar Empire, en serie trästänger i patinerad vitguld och svartsilver. Vi har även traditionella vita trästänger för en lantlig känsla. Våra träprodukter säljs styckvis.

Premium Selection

Premium Selection är en serie gardinstänger i rostfritt stål och trä med designfästen och ringar inkluderade. Premium Selection är inte reglerbara, utan säljs i fasta mått utan skarv.

Dokie beige stång
Elin gardinstång och Ljuva blå sammetsgardin

Gardinuppsättningar på stång

Direkt på stången med hällor

Har du en gardin med hällor på baksidan kan du dra gardinen direkt på stången. Alla Hastas gardiner har ett combo-gardinband med bland annat hällor.

Gardinuppsättning med ringar

Vill du ha en mer exklusiv uppsättning med fina veck kan du sätta upp gardinen på stången med gardinringar.

Guide: så gör du snygga veck på gardinen

Med öljettgardiner

Öljettgardiner träs direkt på stången. Det är enkelt att få till snygga vågor med öljetter. Tänk dock på att vid mörkläggning så blir det ett ljusinsläpp genom hålen. 

Gardinskena tak placering

Placering av stång

Fönstret är lika stort på bilderna ovan

Intuitivt väljer vi ofta en gardinstång som är ungefär lika bred som fönstret, eller kanske några cm till och monterar den precis ovanför fönstret. Detta gör att gardinerna skymmer mycket av fönstret.

Väljer du istället en bredare gardinstång/gardinskena och monterar den närmare taket upplevs fönstret som större och rummet som högre och luftigare.

Loading