GUIDE

Inåtgående fönster

Rullgardin Multifix, skruvfri, vit

Kläms fast på fönsterbågen

Ofta krävs det ett väldigt stort solskydd för att täcka ett helt fönsterparti. Då passar det bättre att sätta ett solskydd på respektive fönster. För detta har vi utvecklat Multifix rullgardin. Även vår rullgardin Fusion kan monteras på inåtgående fönster, men denna kan även monteras på vägg eller i tak.

Multifix, Screenrullgardin, måttillverkad, vit
Multifix rullgardin Hasta utan skruvar
Multifix rullgardin, mörkläggande Diamond, måttillverkad, grön

Både i standardmått och för måttillverkning

Multifix rullgardin i vit mörkläggande väv finns i standardmått. Dessutom kan den beställas i anpassat mått i flera vävar. Multifix plisségardin tillverkas i ditt exakta mått.

Inga skruvar behövs

Enkel att montera – kläms fast över fönsterbågen. Du slipper onödiga skruvhål!

Stort urval vävar

Hasta Multifix rullgardin kan tillverkas i så gott som alla våra vävar ur vår rullgardinskollektion. Allt i från avskärmande, Day&Night och screen till komplett mörkläggande.

multifix fönsterhängda solskydd

I större fönsterpartier har du ofta inåtgående fönster och kanske även en balkongdörr som öppnas inåt. En vanlig rullgardin som du monterar på väggen ovanför fönstret eller i fönsternischen är då i vägen om du vill öppna fönstret. Med Multifix kan du istället sätta solskydd på varje fönster, som följer med när du öppnar fönstret eller balkongdörren.

Multifix rullgardin finns både i standardmått och kan beställas i exakt mått för att passa perfekt på ditt fönster. Multifix kommer med två fästen, ett i plast för ingående fönster och ett i metall som både funkar på inåtgående och utåtgående fönster. Har du ett handtag på fönstret så var noga med att välja ett mått så att rullgardinen går innanför handtaget.


Vanliga frågor

Vilket mått ska jag ange på beställning?

Här finns en ritning.
Multifix monteras på fönsterbågen, vilken bör vara max 2 cm djup om fästena som kläms fast ska fungera. Har du en djupare fönsterbåge i trä kan du också ha en Multifix rullgardin eftersom det även medföljer metallfästen som kan spikas in i ovankant av fönserbågen oavsett dess djup.
När du ska mäta hur bred rullgardin du ska beställa behöver du ta fönstrets handtag i beaktning så att väven får plats innanför det. Måttet du anger avser rullgardinens totala mått inklusive fästen. Det är alltså från fäste till fäste du ska mäta. Själva vävens mått är ca 3,1 cm mindre än det totala måttet.
Exempel:
Du har ett 100 cm brett fönster, med 90 cm glasyta. Handtaget lämnar 2 cm fönsterkarm innan glaset börjar, men eftersom vi inte vill att väven ska ta emot i handtaget drar vi av ca 0,2 cm.
Då har vi 90 cm glasyta + 1,8 cm fönsterkarm innan handtaget (med 0,2 cm marginal). Det allra snyggaste är att väven går ut lika mycket på båda sidor, så vi räknar med 1,8 cm även där. Vävmåttet är alltså då 93,6 cm. Eftersom vävens mått är ca 3,1 cm mindre än totala måttet, blir det totala måttet 96,7 cm. Detta är måttet du anger vid beställning!

Fungerar Multifix till utåtgående fönster?

Till rullgardinen medföljer det fästen som passar för utåtgående fönster med. Dessa är i metall och måste dock spikas ned i fönsterbågen – det innebär att för att Multifix rullgardin ska passa för fönster som öppnas utåt så måste fönsterbågen vara i trä.

Vilka vävar finns för Multifix rullgardin?

Multifix rullgardin kan fås i nästan samtliga vävar ur vår rullgardinskollektion. Observera dock att vid val av Screen-väv så kan rullgardinen endast fås i 140 cm höjd, istället för 160 cm.
Önskar du Multifix i en annan väv än de som finns att beställa via hemsidan just nu – kontakta oss så hjälper vi till!

Loading