Om Hasta

Familjeföretaget som startade i en landsbygdssmedja i byn Hasta utanför Arboga.

Vår historia

Grunden till Hasta lades när Stefan Schörling 1982 köpte en smedja på auktion i sin hemby Hasta utanför Arboga. Ett par antika gardinomtag som var populära hos damerna i trakten var inspirationen till Stefans första egna gardinkrokar. Mycket har förändrats sen dess men grunden har alltid varit densamma – att vara innovativa och ledande på marknaden.

Idag är Hasta ett modernt familjeföretag med fokus på heminredning runt fönstret. Organisationen har växt och vi är nu en del av koncernen Hasta Holding, bestående av vår kinesiska fabrik HD4U Ltd, Descotex AB (grossist av textil) och Lectus Sängar AB (sängtillverkare av exklusiva sängar).

Vi erbjuder gardiner, solskydd, gardintillbehör och hemtextil med design och smarta funktioner. Hos oss kan alla hitta något unikt, vi har produkter som passar alla fönster.

Trendskapare – sedan 1982

För oss på Hasta handlar trender inte bara om kortsiktiga modenycker. Det handlar om att skapa något som är nytt och som leder marknaden i en riktining. Det kan vara en färg, en form, en funktion eller att använda något gammalt på ett nytt sätt. Sedan vi startade 1982 har målet varit att skapa sådana trender, vilket resulterat i en mängd innovativa produkter. Panelhängaren är ett exempel på en produkt som tagits fram innanför våra kreativa väggar, en produkt som idag säljs över stora delar av världen.

Design – innovation – kvalitet

Design, innovation och kvalitet är grunden i allt vi skapar. Vi strävar efter att våra produkter ska ha vacker design som känns spännande men ändå stilfull. Innovation märks i våra produkter, där nya idéer utvecklats till smarta och funktionella lösningar för fönstermiljö. Kvalitet är en grundsten i hela vår verksamhet och vi arbetar kontinuerligt med att se till att alla våra produkter är i toppklass.

Del av koncern

Hasta är en del av en koncern med flera varumärken inom området gardiner och solskydd. Med både lager i Sverige och egen fabrik i Kina är vi en kraftfull partner för de största kunderna i världen.

 

KORT OM HASTA

Hasta AB grundades 1982 av Stefan Schörling.

Hasta är en del av Hasta Holding, en koncern med drygt 250 medarbetare, bestående av bland annat HD4U Ltd i Kina, Regal Scandinavia AB och Maxhalva AB samt varumärkena Descotex och Lectus Sängar,

Hasta har ca 20 st anställda.

Styrelsen består av Stefan Schörling (styrelseordförande), Therese Danielsson (VD) och Rebecca Hammar(ekonomichef). Hasta har sitt huvudkontor och lager i Köping.

Hastas sortiment består av gardiner, solskydd, gardintillbehör och hemtextil.

Hastas produkter produceras huvudsakligen i koncernens egna fabrik i Kina, HD4U Ltd.