25% på alla gardiner i standardmått med kod: GARDIN25

Gardiner i olika rum

Sovrum

I sovrummet vill vi skapa en lugn och avslappnad miljö där vi kan få en god natts sömn. Det allra vanligaste är därför att inreda detta rum med mörkläggningsgardiner. De senaste åren har dubbla hotellgardiner blivit en stigande trend, något som är väldigt tacksamt att inreda just sovrummet med. På så sätt får du en flexibilitet i din avskärmning och kan välja mellan att dra för den skira gardinen för insynsskydd eller den tjockare för att stänga ute ljuset.

Det är förstås inte ett måste att inreda med mörkläggande gardinlängder i sovrummet. Till exempel är sammetsgardiner populära här, då de skapar en mjukhet och bidrar till det lugna intrycket. Då kan du med fördel kombinera med en mörkläggande rullgardin i fönstret.

Sovrummet är också det rum du kanske allra oftast drar gardinerna fram och tillbaka, därför rekommenderar vi gardinskenor här. Dessa kan både tak- och väggmonteras.

Vardagsrum

I vardagsrummet tycker vi oftast att gardinernas look och rummets helhetskänsla är det viktigaste, och behöver sällan samma funktionalitet som i sovrummet. I fler och fler hem ser vi gardiner som sträcker sig vägg till vägg i vardagsrummet. Mycket gardin i rummet adderar till en ombonad och välkomnande känsla.

Har du ett fönster som speglar sig i din TV kan du satsa på två lager gardiner, en som skyddar mot insyn och en tjockare gardin att dra för när det är dags för en spännande serie på TV:n. Ett annat alternativ är förstås screen-rullgardinen, som motverkar blänk i skärmar utan att göra avkall på ljusinsläppet.

Matrum

För att skapa en stämningsfull miljö som uppmanar till att tillsammans njuta av goda måltider är det viktigt att tänka på helheten så väl som enskilda element. Matrummet är ofta en förlängning av vardagsrummet, och då kan det vara snyggt att matcha gardinerna i de olika rummen med varandra.

En god idé för matsplatsen är att ha någon transparent, eller semitransparant, gardin som du kan dra för fönstret för att skydda mot nyfikna blickar från förbipasserande vid din middagsbjudning men ändå kunna ta del av dagsljuset. 

Kök

Att addera textil till köket, som ofta består av många raka linjer, ger rummet en mjukhet och ett levande intryck. Det finns flera vägar att gå i ett kök, beroende på förutsättningarna kring ditt fönster.

I de fall där utrymmet är begränsat är hissgardinen ett bra val, som agerar som en dekorativ gardinkappa i fönstret som du enkelt kan hissa upp och ner utefter behov.

Har du större fönster och mer plats runtomkring dem kan du istället satsa på gardinlängder. Ett bra tips kan vara att se till att gardinerna du väljer är tvättbara, eftersom det kan förekomma matos och spill i köket.

Badrum

Badrummen vill vi hålla privata och skärma av mot insyn, vilket därför oftast blir gardinens primära funktion här. Plisségardinen är ett vanligt val i badrummet, framförallt den modell där du också kan dra upp nedifrån. Det skapar en flexibilitet i din avskärmning.

Fler och fler av våra kunder väljer idag att inreda sina badrum med gardinlängder, något som verkligen mjukar upp och ger rummet en lyxig hotellkänsla. Viktigt när du väljer gardiner till badrummet är att inte ta material som krymper av fukt, exempelvis naturmaterial så som linne.

Hall

De flesta solskydd passar fint in i en hall. Vad du ska välja beror framförallt på din egen smak men också på hallens förutsättningar. I mindre fönster eller i en hall där du har mindre utrymme kan en hissgardin göra sig vacker. Har du en större hall kan du skapa en inbjudande känsla med gardinlängder.

Satsa på färger och material som får samspela med rummets övriga inredning. Matcha dörrmattan i jute med en linnegardin, sammetspuffen med sammetsgardiner eller väggfärgen med en slät gardin ton-i-ton.

Barnrum

Sätt känslan i barnrummet med textilier i harmoniska färger eller lekfulla mönster. De minstas rum är en plats för kreativitet och lek, men också för en god natts sömn och återhämtning. Därför är det också viktigt att tänka funktion och säkerhet vid val av solskydd.

Vi rekommenderar att du väljer mörkläggning i de minstas rum, antingen genom ett par ombonande gardinlängder eller kanske en praktisk rullgardin (alla våra solskydd med lösa kedjor/linor innehåller en barnsäkerhetsanordning). Mörkläggningen skapar förutsättningar för en bättre sömn, oavsett tid på dygnet, och bidrar även till att reducera värmen i rummet under sommarsäsongen.  

Loading