20% på ett helt köp med kod: OFF20

Rullgardin Screen Hasta

Så håller du värmen ute med solskydd

Med hjälp av rätt solskydd kan du reglera inomhustemperaturen. Skillnaden med eller utan solskydd kan dessutom vara riktigt stor. Här är vår guide för hur du lyckas hålla sommarhettan utanför fönstret och får en svalare, behagligare temperatur inomhus.

[section visibility=”hide-for-small”] [row v_align=”middle”] [col span=”6″ span__sm=”12″] [ux_banner height=”99.99%” bg=”194071″] [text_box position_x=”50″ position_y=”50″] [/text_box] [/ux_banner] [/col] [col span=”6″ span__sm=”12″ visibility=”hide-for-small”]

Välj ljusa färger

Många väljer mörka färger när de väljer solskydd och tänker att de skyddar mot solen, och värmen, bäst. En del väljer förstås även mörkt för att det passar bäst i deras hem och klingar väl med inredningen. Faktum är dock att du ska välja ljusa färger för att få in så lite värme som möjligt från solen.

Du vet säkert hur det är att ha svarta kläder på sig en riktig sommardag, hur de drar åt sig värmen och det nästintill bränner på huden. Det är precis samma sak med ett solskydd, mörka färger suger åt sig värmen. Det gör att det kommer bli riktigt varmt i fönstret, och därmed även i rummet eftersom värmen sen sprider sig. Ett ljust solskydd är alltså verkligen att föredra!

[/col] [/row] [/section] [section label=”mobile” visibility=”show-for-small”] [row v_align=”middle”] [col span=”6″ span__sm=”12″] [ux_banner height=”99.99%” bg=”194071″] [text_box position_x=”50″ position_y=”50″] [/text_box] [/ux_banner] [/col] [col span=”6″ span__sm=”12″]

Välj ljusa färger

Många väljer mörka färger när de väljer solskydd och tänker att de skyddar mot solen, och värmen, bäst. En del väljer förstås även mörkt för att det passar bäst i deras hem och klingar väl med inredningen. Faktum är dock att du ska välja ljusa färger för att få in så lite värme som möjligt från solen.

Du vet säkert hur det är att ha svarta kläder på sig en riktig sommardag, hur de drar åt sig värmen och det nästintill bränner på huden. Det är precis samma sak med ett solskydd, mörka färger suger åt sig värmen. Det gör att det kommer bli riktigt varmt i fönstret, och därmed även i rummet eftersom värmen sen sprider sig. Ett ljust solskydd är alltså verkligen att föredra!

[/col] [/row] [/section] [section visibility=”hide-for-small”] [row v_align=”middle”] [col span=”6″ span__sm=”12″ visibility=”hide-for-small”]

Plisségardin med dubbel väv

Ett solskydd som faktiskt fungerar bättre än vanliga rullgardiner (dvs. utan Titan-väv) är en plisségardin med dubbel väv. Kallas ofta honeycomb.

Den dubbla väven gör nämligen så att en del av värmen isoleras med hjälp av utrymmet mellan vävarna, där det blir som en luftspalt.

 • Riktigt snygg solskydd! Finns i en variant där du dessutom slipper skruva!
 • Bättre än vanliga rullgardiner
[/col] [col span=”6″ span__sm=”12″] [ux_banner height=”99.99%” bg=”76406″ bg_pos=”0% 44%”] [text_box position_x=”50″ position_y=”50″] [/text_box] [/ux_banner] [/col] [/row] [/section] [section label=”mobile” visibility=”show-for-small”] [row v_align=”middle”] [col span=”6″ span__sm=”12″] [ux_banner height=”99.99%” bg=”106894″ bg_pos=”0% 44%”] [text_box position_x=”50″ position_y=”50″] [/text_box] [/ux_banner] [/col] [col span=”6″ span__sm=”12″]

Plisségardin med dubbel väv

Ett solskydd som faktiskt fungerar bättre än vanliga rullgardiner (dvs. utan Titan-väv) är en plisségardin med dubbel väv. Kallas ofta honeycomb.

Den dubbla väven gör nämligen så att en del av värmen isoleras med hjälp av utrymmet mellan vävarna, där det blir som en luftspalt.

 • Riktigt snygg solskydd! Finns i en variant där du dessutom slipper skruva!
 • Bättre än vanliga rullgardiner
[/col] [/row] [/section] [section visibility=”hide-for-small”] [row v_align=”middle”] [col span=”6″ span__sm=”12″] [ux_banner height=”99.99%” bg=”191526″] [text_box position_x=”50″ position_y=”50″] [/text_box] [/ux_banner] [/col] [col span=”6″ span__sm=”12″ visibility=”hide-for-small”]

Screenrullgardin

Ett annat riktigt bra tips är att välja en screenrullgardin. Den reducerar solvärmen samtidigt som du kan få ett behagligt ljusinsläpp. Det upplevs inte lika instängt som med en mörkläggande rullgardin, speciellt under dagstid när man gärna fortfarande vill ha det naturliga ljuset inomhus.

Screenrullgardinen upplevs också som genomskinlig, du blir alltså inte av med din fina utsikt! Du kan läsa hela vår screen-guide här.

 • Du får ett behagligt ljusinsläpp
 • Du får behålla utsikten
 • Bra insynskydd
[/col] [/row] [/section] [section label=”mobile” visibility=”show-for-small”] [row v_align=”middle”] [col span=”6″ span__sm=”12″] [ux_banner height=”99.99%” bg=”191526″] [text_box position_x=”50″ position_y=”50″] [/text_box] [/ux_banner] [/col] [col span=”6″ span__sm=”12″]

Screenrullgardin

Ett annat riktigt bra tips är att välja en screenrullgardin. Den reducerar solvärmen samtidigt som du kan få ett behagligt ljusinsläpp. Det upplevs inte lika instängt som med en mörkläggande rullgardin, speciellt under dagstid när man gärna fortfarande vill ha det naturliga ljuset inomhus.

Screenrullgardinen upplevs också som genomskinlig, du blir alltså inte av med din fina utsikt! Du kan läsa hela vår screen-guide här.

 • Du får ett behagligt ljusinsläpp
 • Du får behålla utsikten
 • Bra insynskydd
[/col] [/row] [/section] [section visibility=”hide-for-small”] [row v_align=”middle”] [col span=”6″ span__sm=”12″ visibility=”hide-for-small”]

Titan – reflekterar bort solen

Vill du inte ha ett utomhusmonterat solskydd så är en rullgardin med vår Titan-väv vårt bästa tips. Titanväven har en baksida i ett silvrigt tyg vilket direkt reflekterar bort en stor del av solens strålar, och med det även värmen!

 • Baksida som reflekterar bort solstrålarna
 • Vårt effektivaste inomhussolskydd mot värme
[/col] [col span=”6″ span__sm=”12″] [ux_banner height=”99.99%” bg=”39596″] [text_box position_x=”50″ position_y=”50″] [/text_box] [/ux_banner] [/col] [/row] [title style=”center” text=”SHOPPA PRODUKTERNA” icon=”icon-shopping-cart” size=”156″]
 • 25% med kod SCREEN25
  Screenrullgardin, Cumulus, måttillverkad, beige

  Screenrullgardin, Cumulus, måttillverkad, flera färger

  123€ - 319€
  Välj alternativ
 • Mörkläggande rullgardin vit från Hasta

  Mörkläggande rullgardin vit

  Från: 57
  Välj alternativ
 • 25% med kod SCREEN25
  Rullgardin Screen mörkgrå

  Rullgardin Screen, mörkgrå, extra hög

  Från: 133,08
  Välj alternativ
 • Mörkläggande rullgardin Titan, silverbaksida

  Mörkläggande rullgardin Titan, extra hög, silverbaksida, måttillverkad

  125€ - 808€
  Välj alternativ
 • 25% med kod SCREEN25
  Rullgardin Screen beige

  Rullgardin Screen, beige, extra hög

  Från: 133,08
  Välj alternativ
 • 25% med kod SCREEN25
  Rullgardin Screen ljusgrå

  Rullgardin Screen, ljusgrå, extra hög

  Från: 110
  Välj alternativ
 • 25% med kod SCREEN25
  Hasta Tension Screen rullgardin miljö

  Skruvfri rullgardin Hasta TENSION, 38 mm, screen, flera färger

  180€ - 812€
  Välj alternativ
 • 25% med kod SCREEN25
  Rullgardin Screen vit

  Rullgardin Screen, vit, extra hög

  Från: 133,08
  Välj alternativ
 • Mörkläggande rullgardin vit från Hasta

  Mörkläggande rullgardin vit 28 mm, måttillverkad

  81€ - 277€
  Välj alternativ
 • Mörkläggande rullgardin Titan, silverbaksida

  Mörkläggande rullgardin Titan, silverbaksida, måttillverkad

  109€ - 277€
  Välj alternativ
[button text=”Se alla solskydd »” style=”outline” size=”large” expand=”0″ link=”https://www.hastahome.fi/produkt-kategori/gardinerochsolskydd/”] [/section] [section label=”mobile” visibility=”show-for-small”] [row v_align=”middle”] [col span=”6″ span__sm=”12″] [ux_banner height=”99.99%” bg=”40395″] [text_box position_x=”50″ position_y=”50″] [/text_box] [/ux_banner] [/col] [col span=”6″ span__sm=”12″]

Titan – reflekterar bort solen

Vill du inte ha ett utomhusmonterat solskydd så är en rullgardin med vår Titan-väv vårt bästa tips. Titanväven har en baksida i ett silvrigt tyg vilket direkt reflekterar bort en stor del av solens strålar, och med det även värmen!

 • Baksida som reflekterar bort solstrålarna
 • Vårt effektivaste inomhussolskydd mot värme
[/col] [/row] [/section] [section bg_color=”rgb(239, 239, 239)” padding=”60px” class=”info-cards-chess-box” visibility=”hidden”] [ux_slider style=”focus” slide_align=”left” hide_nav=”true” nav_style=”simple” nav_color=”dark” bullet_style=”dashes”] [row label=”Box 1″ style=”small” width=”custom” custom_width=”1400px” h_align=”center”] [col span=”3″ span__sm=”6″] [ux_image_box style=”shade” img=”234838″ image_height=”200%” image_overlay=”rgba(0, 0, 0, 0)” image_hover=”grayscale” link=”https://www.hastahome.fi/information/gardiner-2/sa-far-du-ratt-matt-pa-gardinen/” text_size=”small” text_bg=”rgba(255, 255, 255, 0)” text_padding=”0px 0px 0px 0″]

Vilken rullgardin ska jag välja?

[divider width=”80%” height=”2px” color=”rgb(255, 255, 255)”] [/ux_image_box] [/col] [col span=”3″ span__sm=”6″] [ux_image_box style=”shade” img=”224389″ image_height=”200%” image_overlay=”rgba(0, 0, 0, 0)” image_hover=”grayscale” link=”https://www.hastahome.fi/information/gardiner-2/sa-gor-du-snygga-veck/” text_size=”small” text_bg=”rgba(255, 255, 255, 0)” text_padding=”0px 0px 0px 0″ class=”info-cards-chess-box”]

Hänga upp gardiner

[divider width=”80%” height=”2px” color=”rgb(255, 255, 255)”] [/ux_image_box] [/col] [col span=”3″ span__sm=”6″] [ux_image_box style=”shade” img=”345338″ image_height=”200%” image_overlay=”rgba(0, 0, 0, 0)” image_hover=”grayscale” link=”https://www.hastahome.fi/information/hotellgardiner/” text_size=”small” text_bg=”rgba(255, 255, 255, 0)” text_padding=”0px 0px 0px 0″ class=”info-cards-chess-box”]

Hotellkänsla

[divider width=”80%” height=”2px” color=”rgb(255, 255, 255)”] [/ux_image_box] [/col] [col span=”3″ span__sm=”6″] [ux_image_box style=”shade” img=”45464″ image_height=”200%” image_overlay=”rgba(0, 0, 0, 0)” image_hover=”grayscale” link=”https://www.hastahome.fi/vavkollektion/” text_size=”small” text_bg=”rgba(255, 255, 255, 0)” text_padding=”0px 0px 0px 0″ class=”info-cards-chess-box”]

Alla tyger

[divider width=”80%” height=”2px” color=”rgb(255, 255, 255)”] [/ux_image_box] [/col] [/row] [row label=”Box 1″ style=”small” width=”custom” custom_width=”1400px” v_align=”middle” h_align=”center”] [col span=”3″ span__sm=”6″] [ux_image_box style=”shade” img=”411348″ image_height=”200%” image_overlay=”rgba(0, 0, 0, 0)” image_hover=”grayscale” link=”https://www.hastahome.fi/gardiner-for-olika-rum/” text_size=”small” text_bg=”rgba(255, 255, 255, 0)” text_padding=”0px 0px 0px 0″]

Gardiner i olika rum

[divider width=”80%” height=”2px” color=”rgb(255, 255, 255)”] [/ux_image_box] [/col] [col span=”3″ span__sm=”6″] [ux_image_box style=”shade” img=”410535″ image_height=”200%” image_overlay=”rgba(0, 0, 0, 0)” image_hover=”grayscale” link=”https://www.hastahome.fi/hornfonster/” text_size=”small” text_bg=”rgba(255, 255, 255, 0)” text_padding=”0px 0px 0px 0″ class=”info-cards-chess-box”]

Hörnfönster

[divider width=”80%” height=”2px” color=”rgb(255, 255, 255)”] [/ux_image_box] [/col] [col span=”3″ span__sm=”6″] [ux_image_box style=”shade” img=”410836″ image_height=”200%” image_overlay=”rgba(0, 0, 0, 0)” image_hover=”grayscale” link=”https://www.hastahome.fi/inspiration/” text_size=”small” text_bg=”rgba(255, 255, 255, 0)” text_padding=”0px 0px 0px 0″ class=”info-cards-chess-box”]

Kundinspiration

[divider width=”80%” height=”2px” color=”rgb(255, 255, 255)”] [/ux_image_box] [/col] [col span=”3″ span__sm=”6″] [ux_image_box style=”shade” img=”223325″ image_height=”200%” image_overlay=”rgba(0, 0, 0, 0)” image_hover=”grayscale” link=”https://www.hastahome.fi/information/gardinskenor-2/” text_size=”small” text_bg=”rgba(255, 255, 255, 0)” text_padding=”0px 0px 0px 0″ class=”info-cards-chess-box”]

Gardinskenor

[divider width=”80%” height=”2px” color=”rgb(255, 255, 255)”] [/ux_image_box] [/col] [/row] [/ux_slider] [/section]

Loading