20% på ett helt köp med kod: OFF20

hotellgardin grå mörkläggande Hasta

Gardinskena i tak – Få din egen hotellgardin

[row] [col span__sm=”12″] [title style=”center” text=”Hotellgardiner” size=”149″]

Skapa en lyxig känsla i rummet med hotellgardiner som går från tak till golv. Här ger vi dig tips och idéer om vilka produkter som fixar stilen.

[ux_image_box img=”32905″]

Hotellgardiner i sammet, tillverkas efter måtten på ditt fönster. Finns i flera färger. Se sammetsgardiner här.

[/ux_image_box] [gap] [row_inner] [col_inner span=”4″ span__sm=”12″]

Hotellgardiner – Beställ större gardiner efter måtten på ditt fönster

Få dina gardiner skräddarsydda efter måtten på ditt fönster genom att beställa en måttillverkad hotellgardin, antingen här Måttillverkade gardiner eller hos närmaste Återförsäljare. Gardinen levereras färdiga att hänga upp, med snygg fåll på ca 10 cm och Hastas combo-gardinband.

För att få hotellkänslan kan du sätta upp gardinerna med en diskret gardinskena eller välja en dekorativ gardinstång som du monterar nära taket. Det gör att rummet upplevs som högre i tak och ger mer rymd åt rummet.

[/col_inner] [col_inner span=”8″ span__sm=”12″] [row_inner_1 padding=”0px 0px 0 0px”] [col_inner_1 span=”6″ span__sm=”12″ margin=”0px 0px -16px 0px”] [ux_banner height=”500px” bg=”34462″] [/ux_banner] [/col_inner_1] [col_inner_1 span=”6″ span__sm=”12″ margin=”0px 0px -19px 0px”] [ux_banner height=”500px” bg=”34435″ bg_pos=”14% 0%”] [/ux_banner] [/col_inner_1] [/row_inner_1]

Ljusa gardiner med 95% mörkläggning som tillverkas efter dina mått. Perfekt i sovrummet! Se fler varianter här.

[/col_inner] [/row_inner] [title text=”Hotellgardiner efter dina mått”] [ux_products columns=”8″ cat=”996″ products=”16″ orderby=”sales”] [button text=”Se alla gardiner” color=”success” expand=”true” link=”https://www.hastahome.fi/produkt-kategori/gardinerochsolskydd/gardiner/”] [gap]

Vita, skira gardiner som avskärmar

Perfekta gardiner för att avskärma från insyn, men ändå låta ljuset flöda in i rummet.

[row_inner] [col_inner span=”6″ span__sm=”12″] [ux_image id=”32901″] [/col_inner] [col_inner span=”6″ span__sm=”12″] [ux_image id=”10283″] [/col_inner] [/row_inner] [title style=”center” text=”Gardiner i två lager” size=”102″] [row_inner] [col_inner span=”4″ span__sm=”12″] [ux_banner height=”68%” bg=”34439″ bg_pos=”7% 31%”] [/ux_banner] [/col_inner] [col_inner span=”4″ span__sm=”12″] [ux_banner height=”68%” bg=”34470″ bg_pos=”25% 48%”] [/ux_banner] [/col_inner] [col_inner span=”4″ span__sm=”12″] [ux_banner height=”68%” bg=”34537″ bg_pos=”78% 14%”] [/ux_banner] [/col_inner] [/row_inner] [row_inner] [col_inner span=”6″ span__sm=”12″]

Gör som hotellen, använd en gardin för avskärmning under dagen och en gardin för mörkläggning.

För att få en riktigt lyxig och ombonad känsla i sovrummet samtidigt som du får den perfekta flexibiliteten i avskärmning så kan du kombinera två typer av gardiner i fönstret.

Två exempel:

Välj en tunn, skir gardin bakom en snygg mörkläggande gardin där du ibland vill ha helt mörkt och ibland bara vill avskärma från insyn.

Välj en dekorativ gardin med mönster in mot rummet och välj en vit mörkläggningsgardin för att kunna få mörkt på natten.

[/col_inner] [col_inner span=”6″ span__sm=”12″] [ux_image id=”10490″]

Här kombineras en svart mörkläggningsgardin med en vit, skir, avskärmande gardin. Se gardiner.

[/col_inner] [/row_inner] [title text=”Hastas måttillverkade gardiner”] [row_inner] [col_inner span=”6″ span__sm=”12″]

Hastas gardiner levereras med en 10 cm färdig fåll och Hastas combo-gardinband.

Med combobandet kan du hänga upp gardinerna på fyra olika sätt – Den moderna wave upphängningen, veckad gardin med fingerkrokar, rynkbandsgardin med rynkbandskrok samt att det finns färdiga hällor för dig som vill hänga upp gardinen direkt.

Gardinerna levereras på ca 3 veckor.

Hur bred gardin behöver jag för att täcka fönstret?

En bra tumregel är att 2 m gardintyg täcker 1 m av fönstret när du satt upp den i gardinkrokar.

[/col_inner] [col_inner span=”6″ span__sm=”12″] [ux_video url=”https://youtu.be/RoWTRv9Q8eI”] [/col_inner] [/row_inner] [title text=”Gardiner med extra bredd och höjd”] [ux_products columns=”8″ cat=”1684″ products=”16″] [button text=”Se alla XL-gardiner” expand=”true” icon=”icon-angle-right” link=”https://www.hastahome.fi/produkt-kategori/gardinerochsolskydd/gardiner/xl-gardiner/”] [title text=”Placering av gardinskena/gardinstång”] [row_inner] [col_inner span=”4″ span__sm=”12″]

Intuitivt väljer vi ofta en gardinstång som är ungefär lika bred som fönstret, eller kanske några cm till och monterar den precis ovanför fönstret. Detta gör att gardinerna skymmer mycket av fönstret.

Väljer du istället en bredare gardinstång/gardinskena och monterar den närmare taket upplevs fönstret som större och rummet som högre och luftigare.

[/col_inner] [col_inner span=”4″ span__sm=”12″] [ux_image id=”2479″]

Fönstret är lika stort i de två bilderna.

[/col_inner] [col_inner span=”4″ span__sm=”12″] [ux_image id=”2517″] [/col_inner] [/row_inner] [title text=”Gardinskenor”]

Vill du sätta upp gardiner i två lager rekommenderar vi att du sätter upp två gardinskenor parallellt med varandra på ca 8 cm avstånd. Då har båda gardinerna plats för sina vågor och hakar inte i varandra.

[row_inner] [col_inner span=”4″ span__sm=”12″] [ux_image id=”10300″]

Lätta/medeltunga gardiner

Har du lätta eller medeltunga gardiner rekommenderar vi U-skena eller Alex gardinskena. De fungerar även till tyngre gardiner, men du kan behöva fler fästen och kortare avstånd mellan fästena för att det ska bli stabilt.

Rekommenderat avstånd mellan fästen är 70 cm generellt sett.

[/col_inner] [col_inner span=”4″ span__sm=”12″] [ux_image id=”10302″]

Tunga gardiner i krävande miljöer

För riktigt tunga gardinuppsättningar som ska klara att du drar och sliter i dem (t.ex. i offentlig miljö) välj Cabin gardinskena.

[/col_inner] [col_inner span=”4″ span__sm=”12″] [ux_image id=”10301″]

Långa gardinskenor

För längre partier kan du skarva våra gardinskenor. Att skarva två kortare skenor är mycket bättre än att beställa en jättelång skena. Det blir mycket lättare att montera och skarven märks ytterst lite när du monterat skenan.

[/col_inner] [/row_inner] [title text=”Gardinskenor”]

Mer information om skenor och hur du ska mäta här.

[ux_product_categories ids=”150,151,152,159,158″] [/col] [/row] [title text=”Den perfekta wave-gardinen”] [row] [col span=”6″ span__sm=”12″]

För att få perfekta vågor på din wave-gardin kan du använda glid på lina. Det gör att gliden hamnar på ett jämnt avstånd från varandra när du drar ut gardinen så att varje våg blir exakt lika stor.

[row_inner] [col_inner span=”6″ span__sm=”12″] [ux_image id=”10298″ image_size=”large”] [/col_inner] [col_inner span=”6″ span__sm=”12″]

Vill du sätta upp en gardin framför den andra, t.ex. kombinera en mörkläggningsgardin med en tunn avskärmande gardin så sätter du med fördel två gardinskenor bredvid varandra. Vid väggmontering sätter du då två fästen på en så kallad vinkel.

[/col_inner] [/row_inner] [ux_video url=”https://youtu.be/u3JX-bdOrCw”] [/col] [col span=”6″ span__sm=”12″] [ux_image id=”4392″] [/col] [/row] [title style=”center” text=”Gardinskena med motor”] [row] [col span=”6″ span__sm=”12″]

Öppna gardinerna på morgonen med bara en knapptryckning på fjärrkontroll eller väggkontroll. Den ultimata vardagslyxen.

Vi har ett antal motoriserade gardinskenor som tillverkas efter måtten på ditt fönster.

[/col] [col span=”6″ span__sm=”12″] [ux_banner height=”200px” bg=”32918″] [text_box position_x=”50″ position_y=”50″] [/text_box] [/ux_banner] [/col] [/row] [row] [col span=”6″ span__sm=”12″] [ux_banner height=”500px” height__sm=”200px” bg=”32920″] [text_box position_x=”50″ position_y=”50″] [/text_box] [/ux_banner] [/col] [col span=”6″ span__sm=”12″] [ux_banner height=”500px” height__sm=”200px” bg=”32909″] [text_box position_x=”50″ position_y=”50″] [/text_box] [/ux_banner] [/col] [/row] [ux_products columns=”8″ cat=”1129″]

Loading